fredag 8. august 2008

Déjà vu......


Igår satte jeg med ned med den nyeste utgaven av Rom 123, hva skjedde?
Jo der sto det en flott artikkel om et sommerhus i Sverige, men... vent litt....
dette har jeg da lest før?????

Yesterday I sat down with the newest edition of "Rom 123" (Norwegian interior magazine), but what happened? There it was, a fantastic article about a summer house in Sweden, but...hey...hang on a sec....I've read this before haven't I??????Nettopp!!
I uke 30. utgaven av danske Alt for Damene, der stod akkurat den samme artikkelen..........

That's right!!!
In the July edition of the Danish magazine "Alt for Damene", there it was, the exact same article...
Jeg bare lurer.......
Er forholdene så små innenfor interiør journalistikk at alle bladene på ett eller annet tidspunkt MÅ trykke de samme artiklene???
Eller er det ikke nok bra journalister?????

I just wonder....
Is the world of interior journalism so small that all the magazines at some point or other just HAVE TO print the same articles????
Or are the journalists just not good enough????Dette er ikke første gang jeg har opplevet dette og det har medført at jeg har sluttet å kjøpe en del blader, som f. eks danske Bolig Liv, artikklene der kommer i løpet av kort tid (en utave eller to senere) enten i Bolignytt eller i Rom 123!!
Som denne artikkelen over fra Rom 123 1/2007, som samme måned stod i Bolig liv.....

This is not a first for me, and as a consequence I have stopped buying several magazines such as Danish "Bolig Liv"; the articles will within a short period of time appear in one of the Norwegian interior magazines!! As this article above from "Rom 123" 1/2007, which in the same month appeared in "Bolig Liv"...Den drøyeste opplevelsen, var en artikkel jeg leste først i ett dansk interiørblad tidlig på sommeren. Litt utpå sommeren kom den i Interirørmagasinet, mener dette var i 2006. Men så i mai i år kom den i britiske Country Homes &Interiors.

Sikkert noen som drar kjensel på denne.......
Dette gjør også at jeg stiller spørsmål ved trendenes korrekthet i tiden??? Denne artikkelen er nærmere 2 år gammel.......

The most outrageous experience was an article I first found in a Danish magazine early summer 2006, then a month or so later in a Norwegian magazine just to find the exact same thing (although in English..) in this year's May edition of British "Country Homes & Interiors".

I am quite certain that many of you experience the same thing...
More importantly, this also makes me question the correctness and integrity of the trends - this article was close to 2 years old when it appeared in UK...
Jeg har ett forslag: Hva om interiørmagasinene brukte interiørbloggene litt aktivt! Bloggland er full av skriveglade beboere som har flotte blogger og suverene bilder, rett og slett en undervurdert ressurs!!! Må legge til at jeg elsker interiøblader, det er vel derfor dette provoserer meg så!!!

I have a suggestion: What if the interior magazines took an active approach to the interior bloggers! Bloglandia is filled with actively writing citizens who have great blogs and fantastic pictures and is simply an underestimated resource!! Need to add, though, that I love interior magazines - this is probably why it provokes me so!!

Fredagsklem fra Yvonne

Friday's hug from Yvonne

9 kommentarer:

 1. Dette engasjerte meg! Rom 123 og boligpluss kjøper artikler fra danske og svenske magasiner og det gjør at jeg ikke kjøper de. Veldig kjedelig at det er sånn og nå føler jeg bare mer og mer at det er det samme som går igjen. Jeg kjøper danske utgaven av Boligmagasient for de lager som oftest sine egne repotasjer. Det føler jeg er det eneste bladet som aldri skuffer meg:0)

  SvarSlett
 2. Dette er helt vanligt og det gjør meg så forbanna!!! Hva om vi startet vår eget magasin. ha ha ha ha. Enig med deg:O)

  SvarSlett
 3. Ja, detter en ufin sak, og til stor irritasjon, for oss som kjøper endel blader, og da gjerne utenlandske... Nei, de må lære seg til å ta kostnaden ved å presentere noe nytt, for det får de igjen for i lengden. Spesielt nå som nettet gir så stor konkurranse. Info blir delt, og ting er mer gjennomsiktig. Synes de må skjerpe seg, og tørre å ta sjanser!

  Ellers håper jeg du nyter helgen...hihi:)

  SvarSlett
 4. Ja huff..Kven vil vel lese same artikkelen to ganger?? Ikkje eg, det er nesten slik at ein skulle ha sent epost til desse blada og sagt frå!

  Ha ein elles finfin laurdag utan irritasjon ;O)

  SvarSlett
 5. Nå skal sant sies at jeg ikke kjøper SÅ fryktelig mange interiørblader - jeg holder meg stort sett til de norske. Så dette var faktisk helt nytt for meg... Jeg må bare si at det går da virkelig ikke an??? Det kan da ikke være så lite å skrive om der ute at flere magasiner/blader må trykke den samme artikkelen???
  GÅ'KKE AN, SPØRR'U MEG!

  SvarSlett
 6. Jeg bare ler:)
  Denne debatten hadde vi faktisk oppe da vi var i Oslo (og prinsessa som har kommentert over her, var rasende galen)
  -men du vet jeg; leser faktisk bare norske blader...
  OG der er det stort sett litt av hvert.
  Men innimellom er det faktisk sånn at de samme hjemmene blir presentert med litt ulike tekstiler og litt ulik sesong i ulike blader.
  Jeg husker spesielt en dame som hadde en stor leilighet i Oslo. Hun hadde åpent fra stuen med to dører og inn til soverommet.
  (samme skyvedører som vi har her hos oss) Jeg trengte bare kaste et halvt blikk på reportasjen før jeg kastet meg over bladhaugen for å finne ut hva vi fikk se nytt her i forhold til det andre bladet;)

  Jeg har faktisk fått noen eposter om jeg vil vise hjemmet mitt i blad etter den IKEA historien, men jeg har ikke takket ja. DET ER SÅ MASSE Å GJØRE HER FØRST. Sukk. Jeg må jo jobbe fulltid med å male lister, og ikke minst; sette opp lister, fikse gulv og sette opp sprosser om jeg skal kunne være med i et sånt blad....Så da blir det nok ikke mitt hjem som blir vist frem;) hverken i Norge, sverige danmark eller i Afrika;)
  Like greit....

  Må bare si at den dagen da vi var på Room så la vi merke til den lille stoffbutikken. Vi sto utenfor der en liten stund, og jeg husker at jeg kommenterte at her ville Hulda gått inn...( Du vet Hulda liker jo patchwork) men ingen av oss er sånne patchworkdamer så da gikk vi bare videre;) RART!! Vi skulle hatt med oss Hulda, da hadde vi blitt kjent med deg:)

  Deilig å være hjemme igjen til stabilt nett og muligheten til å besøke andre på bloggrunden. Blogging er ikke det samme uten å surfe rundt litt for inspirasjon vet du. Håper du får en fin søndagskveld:)

  SvarSlett
 7. Jeg tenkte også på de bloggerne som har hatt kontakt med Ikea (leste om dem i går). Det skjer noe her: Allerede første dag med OL på skjermen, ble "du har jo en blogg om OL- (etellerannet)" fra programleder til en eller tre i sofaen, og senere eller neste dag, hørte jeg også det ble referert til "en blogg der det stod..". Så blogging begynner å bli stuerent! Skal se at det blir et "marked" for journalister etterhvert.
  Ang like artikler, - det kom en lignende protest mot Kreative Kvinner (før, da de var søm og mønsterblad og ikke hobby) som de sjøl publiserte. Kritikken gikk på at alle intervjuer med designere, var danske, og innimellom var artikler skrevet på dansk!
  Jo, skandinavia er lite. Hvor mange amerikanske stater utgjør vi til sammen?
  Det jeg hater, er at de ikke kan være ærlige med oss og si at "denne reportasjen har også vært publisert i ... " sånn at vi ikke føler oss lurt!
  Men jeg tror at vi kan (med gode kameraer og skriveglede) lage våre egne artikler og sende inn/ få solgt til bladene, - for de mangler visst stoff?
  Og om vi sjøl tar bilder, så må vi jo ikke fikse og ordne "alt" i heimen. Vi bestemmer jo sjøl hvilke bilder som vi legger ved artiklen.
  ***
  Uffda, jeg tok visst litt av. Ble nok litt engasjert...
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. ER det mulig?! Jeg synes nesten det er grunnlag for å klage til magasinet. Man betaler da vitterlig penger for å lese noe nytt!! Argumentet med at det er utgitt i ett annet land holder ikke spør du meg.

  Enig med hun over som sier at det burde i det minste stå hvor artikkelen tidligere har vært publisert.

  Lurer på om de som artikkelen omhandler også fikk dobbelt honorar?

  SvarSlett
 9. Å publisere en sak i flere magasiner, er en helt vanlig sak. I redaksjonene er det en slags almenn forståelse og enighet om at man kan publisere en artikkel EN gang i hvert land. Altså, man kan ikke trykke en sak både i Boligpluss og Rom123, for eksempel - da blir det liv... Men noe som har vært på i DK, for eksempel i et blad som er mindre kjent her hjemme, kan fungere kjempefint i et blad i Norge, også. Hvis alt man leste i norske interiørblader skulle være eksklusivt på den måten dere her ber om, ville nok en del blader fort bli kjedelige. At man kan kjøre samme sak og på den måten dele den med flere magasiner - det gjør jo at flere mennesker får tilgang til å se samme artikkelen. Det er jo bra!?!... At saken er noen måneder "gammel" gjør da ingen ting? - Det tar noe lengre tid før et interiør rekker å bli gammelt, vel? Sjekk bladet før du kjøper det, hvis du kjøper enormt masse magasiner. Det er det aller enkleste. Jeg sjekker alltid et blad gjennom før jeg kjøper det og har jeg sett en av sakene før, synes jeg ikke det spiller noen rolle heller. Det er bare morsomt å se hvordan andre blader presenterer saken v/ grafisk design osv.

  Beste hilsen Kristian

  SvarSlett

Blir så glad om du skriver noen hyggelige ord ♥