mandag 28. juni 2010

Er man ikke lykkelig som ansatt????


Jeg bare lurer…. 

Er det sånn at man ikke kan være lykkelig med mindre man er sin egen sjef??
Jeg elsker å lese artikler og blogger om hvordan livet bli enklere. Desverre er det et gjennomgående trekk at: 

1. man må være gift med noen som har såpass med inntekt at man selv kan realisere seg og nyte hverdagen med å lage sylteøy på landet.Det var sånn Gitte Jørgensen fremstilte Simple Living på begynnelsen av 2000 tallet…. 

eller

2. man må drive sitt eget firma og være sin egen herre. Slutt jobben og start ditt eget!!

Ting og eksamen 031

Hva da med resten av oss som faktisk synes en 8-16 jobb er helt greit, men som gjerne vil gjøre livet enklere likevel?  Sitter igjen med følelsen at dersom man ikke er villig til å si opp jobben og “hoppe” så er man ikke moden for endring. Og alt man har som begrunnelse egentlig bare er unskyldninger!

Jeg ser helt klart at det å være sin egen herre er frigjørende og en drivkraft i seg selv, men dette bør ikke være en forutsettning for å kunne ha et lykkelig og enkelt liv! 

Trenden forandrer seg stadig. I lang tid har landlivet vært veien å gå, være i kontakt med seg selv og alt det der, nå er urbaniseringen på vei inn som følge av oljesølet i Gulfen. Doner bilen, kjøp en sykkel brukt, bo i byen slik at du har nærhet til alt  og kan bruke offentlig kommunikasjon - artig. Høres ut som noe som er hentet ut av SV sitt partiprogram. Likevel, sykler er flotte og praktiske,  spesielt denne på bildet som jeg lånte  fra Lisbeth sin lille verden :O) Kunne syklet mange mil på denne vakre sykkelen ………

Bilde 1913sykkel1

For de av oss som faktisk bor nesten urbant,forstadsmessig, er dette en utopisk og vakker fremstilling, men fungere kun dersom du bare har deg selv og en annen voksen å tenke på. Med mindre du jobber i gangavstand fra hjem og barnehage. 

TIDSKLEMMA mener jeg var et begrep som stadig vender tilbake.  Offentlig transport og åpningstider i barnehagen korresponderer ikke nødvendigvis, spesielt ikke dersom man i tillegg har en sjef som vifter med en deadline som gikk ut for to dager siden…..


Diverse 002

Likevel, tanken og ideen om at livet skal forenkles og at vi har langt mere ting en vi trenger er åpenbart nødvendig. På TV går det stadig programmer om folk som bruker mer enn de har eller har i overflod mer enn de trenger på et nivå som gjør at de er avhengig av at profesjonelle kommer inn og hjelper dem å redde seg selv. Dette er et sykdomstegn!! 

På den andre ekstreme siden finner vi minimalismen som kun har 75 eller 100 ting i sin eie og jobber fra hvorsomhelst så lenge det er internett tilkobling ;O) Men også bør kunne være gjennomførbart uten å gå til det ekstreme.

Diverse 006

Så hvordan kan man ha et fullverdi liv selv om man er lønnsmottaker og ansatt???
Det handler vel i stor grad om overbevisning og muligheter. Se de små tingen i hverdagen og kjøre sitt løp. Mulighetene er noe man skaper ved å være løsningsorientert. Det er også vikitg å være bevisst og oppmerksom hele tiden. Dette kan være en utholdelsesprøve, men man bli flinkere med litt øvelse :O)

København juni2010  Camilla&Henning 008

Det er mye man kan gjøre uten å måtte si opp jobben, selge bilden og leve en nomadetilværelse:

1. Redusere forbruke og kun kjøpe det man faktisk trenger :O)

2. Organiser arbeidsdagen slik at den faktisk er din  enten du jobber hjemmefra eller har et kontor å gå til :O)

3. Vær bevisst på maten du spiser. Både i forhold til næringsinnhold og produksjonsmetode. Filipinene har sikker gode tomater, men det “koster” å få dem hit. Da er det bedre å betale litt mer for å støtte vårt eget landbruk. :o)

4. Vær i bevegelse. Bruk bena eller syklen når du kan. Er ikke flink på bruke syklen selv, men jobber stadig med det :O) 

5. Rydd jevnlig i alt du har. Klær du ikke har brukt på et år, kan du fint gi videre til fretex eller uff. De tingen man har bør reflekter hvem man er fremfor at man reflekteres ut i fra tingene?? 

6. Hus eller leilighet??? Hvert menneske sin virkelighet og filosofi :O) 


København juni2010  Camilla&Henning 022
Ha en strålende dag!

Klem fra Yvonne

9 kommentarer:

 1. Her var det mange gode tips og råd. Jeg er ansatt i en 50% stilling og er veldig fornøyd med det. Kunne ikke tenkt meg mer jobb, synes det er deilig å kunne bruke mer tid hjemme på det man har mest lyst til. :)

  SvarSlett
 2. Bare hyggelig!:O) Takk for at du ga beskjed!

  SvarSlett
 3. Mange gode tips her! Jeg synes at vi kan leve veldig bra med mindre enn vi tror. Gleden kommer ikke fra ting og penger og kjærlighet kan ikke kjøpes. :o) Jeg er hjemmværende som også selger håndarbeidene mine og jeg stortrives! Så glad å fikk høre at du fikk kjempebra karakterer på eksamene--gratulerer! Ha en riktig fin sommer! Faren min har vært syk så det har vært mange tunge dager her hos oss, men ting går litt bedre nå. Helsa er vitkig! ((KLEM))

  SvarSlett
 4. Hei på deg..

  Her var mange gode filosofiske betraktninger! Det gode liv kan være så mangt, sikkert lurt å finne det en selv lever best med. Men da blir det viktig som du sier at en tenker gjennom hvordan en vil ha det og hva en egentlig trenger:)

  Artig innlegg! Klemmer fra meg

  SvarSlett
 5. Här det var det många fina ord till eftertanke.....Det är inte konstigt att många möter väggen eller får ME, dagens samfund er ett jakt på vad.....men egentlig är det viktigaste att man är rädd om sin lilla familj, och inte vilken utbildning man eller vilka arbets förhållande man har........
  Ha en riktig Härlig sommar med familjen.....

  SvarSlett
 6. Det var mange kloke og fine tanker, jeg tenker at hver og en må gjøre det som passer best for seg...det finnes ingen facit.
  Fortsatt god sommer og nyt øyeblikket.
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 7. Hei hei! Det er jammen ikke lett å finne sin vei og rolle i livet:) Alltid noen som har "fasit" - hihi. Godt å høre du tenker selv. Håper du har en fin sommer - og at du har det godt med den veien du velger:):)

  SvarSlett
 8. Ja, her var det mange kloke ord til ettertanke - OG jovisst er det lov å være lykkelig som ansatt...!

  Da er jeg altså tilbake etter en deilig jobbeferie hjemme i Nordfjord. Skal nå jobbbe frem til 19. august, og da har jeg sikret meg sol og sommer i Hellas - gleder meg til det! Men, aller først blir det å nyte sommer-oslo, og passe kolonihagen til sjefen min i noen uker - lykke!

  Strålende sommer til deg!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett

Blir så glad om du skriver noen hyggelige ord ♥