søndag 2. juni 2013

Liker du å løpe?

Ekebegjoggens møtested


Før løpetrening på Sognsvann
Lånt fra Runner's World Norway
Utsikt fra en løpetur
Byskogen har flotte løyper

Det gjør jeg. Så mye at jeg gjerne skulle gjort det hver dag, men som man sier; alt med måte...
Jeg begynte for alvor i 2008, derfra har jeg jevnt bygget opp form og teknikk, med flere avbrudd grunnet en lite samarbeidsvillig rygg og litt annet småtteri. Det har likevel alltid vært løpingen jeg har kommet tilbake til. Det er så enkelt, bare å ta på seg løpeskoene og legge i vei...

Denne våren har det vært en utvikling som jeg tidligere bare har drømt om. Jeg har løpt 17 km og er dermed på vei mot halvmaratondistansen, jeg mestrer generelt mer, som følge av at jeg utfordres mentalt når jeg legger ut på tur i løpesko. Da har vi to valg, løpe videre og løse utfordringen eller stoppe opp og løpe tilbake. I begynnelsen møter man seg selv i døren ofte og dørstokkmila er lang, men gleden ved å gjennomføre er større og det er vel derfor vi er så mange...

Løping har gitt meg mot, muligheter og nye venner; løpere er som oftest sosiale og vennlige vesener. To dager i uken løper jeg med Ekebergjoggen. De har eksistert siden slutten av forrige løpebølge en gang på tidlig 1990-tallet. Her er det både gågruppe og løpegruppe. Dette tilpasses ifht til hvem og hvor mange som er tilstede, og det er alltid plass til flere! Nå nærmer sommerferien seg, men til høsten starter det hele opp igjen. Lyst til å løpe sammen med noen? Tenk på det, kanskje du har lyst når høsten kommer? Jeg kommer tilbake og spør igjen før oppstart :D 

Alt dette  har blant annet ledet til at jeg turte å dukke opp da Runner's World Norway  annonserte at de i samarbeid med Danmarks Bank, Aktiv mot kreft og Oslo Maraton ville arrangere gratis løpegrupper hver lørdag kl 10.00 på Sognsvann, frem til og med 29.juni. Det er en opplevelse å se at mitt eget nivå er stigende, fordi jeg er ikke spesielt rask - alltid sist, men henger med. Alle andre er alltid raskere, men jeg løper mitt eget løp, det skal man alltid...


Løper du? Har du lyst til å løpe? Hva gir det deg? Hva ønsker du?

Ha en flott første uke i juni :D

Yvonne


3 kommentarer:

 1. Jeg liker ikke å løpe, men jeg går lange turer i skogen nesten daglig. Erjo så fint. Så sporty du er. :)

  SvarSlett
 2. Jeg liker å gå - gjerne fort! Men har ikke prøvd meg på løping ennå. Dog, har fryktelig lyst.. Ser for meg at det er en givende måte å trene på - både alene og sammen med andre, utendørs som innendørs, og man kan velge om man vil bearbeide ting i tankene - eller bare la være.

  SvarSlett
 3. Elsker å løpe selv, men så kjeder jeg meg lett når ikke terrenget er så spennende.... Afalt er ikke veldig kult, men terreng er deilig.
  Jeg, derimot, løper ganske fort, men holder max 6-7 km i det tempoet. Jobber med å komme ned i fart for å holde lenger, men det er jaggu ikke lett! En eks-sprinter vil alltid være først ;-)

  Kjente jeg fikk lyst til å bli med en gang, er jo rett ved meg. Spør igjen da - når det nærmer seg for oppstart til høsten :)

  Klem fra meg

  SvarSlett

Blir så glad om du skriver noen hyggelige ord ♥